Historie

Internettet er efterhånden en gammel opfindelse, det startede som et militært netværk, og er nu endt i et kæmpe verdensomspændende informations mekka tilgængeligt for alle. Faktisk er det først i inden for de sidste 5 år internet for private er blevet en mulighed, og det er først for alvor blevet populært inden for de sidste 2 år.
De fleste dokumenter på internettet er i dag HTML (Hyper Text Markup Language) dokumenter, dvs. der kræves en oversætter før man kan se disse dokumenter, sådan en kaldes en Browser. HTML sproget er ret gammelt, faktisk ældre end internettet. HTML er oprindelig en lille del af det større sprog som hedder SGML (Standard Generalized Markup Language), hvilket er et sætter sprog, som bruges som opsætningsvejledning. SGML sproget er så blevet udviklet, og er i dag meget mere omfattende end da det blev fastslået. Det samme er sket med lillebroren HTML, det har udviklet sig år for år, og er efterhånden enormt omfattende. HTML sproget er i dag interaktivt, der er kommet bevægelse i, og der bliver udviklet nye funktioner hver dag. Denne hurtige udvikling skaber nogle problemer for mange, da de nye funktioner ikke altid har opbakning fra alle, sker der det at det er blevet umuligt at fastsætte nogle standarder for HTML sproget. Se blot på Netscape og Microsofts "krig" på browsermarkedet, de har begge lavet nogle gode browsere, men de har samtidig lavet nogle browsere som ikke er ubetinget kompatible. Derfor er det i dag besværligt at skulle lave hjemmesider, da man bliver nødt til at lave 2 af alting, en Netscape version og en Microsoft version.
Man kan håbe for fremtiden, at organisationer som World Wide Web Consortium får fastsat nogle brugbare standarder for HTML sproget og dens efterfølger XML, som ikke er aktuel endnu. Men det vil kræve at Netscape og Microsoft går på kompromis og samarbejder, om det er muligt, afhænger af gud ham selv: Bill Gates !